ЯК УБЕРЕГТИСЯ ВІД ГОСТРИХ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙ У СПЕКУ
15 липня 2024Літо традиційно є періодом підвищеної захворюваності на гострі кишкові інфекції (ГКІ). Причиною виникнення ГКІ зазвичай є вживання недостатньо термічно оброблених харчових продуктів, неякісних харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках та у місцях несанкціонованої торгівлі.
В Україні за 5 місяців 2024 року зареєстровано 20369 випадків гострих кишкових інфекцій, за аналогічний період минулого року — 17111. Найбільше випадків ГКІ зареєстровано в Одеській – 2313 (11,4% від загальної кількості випадків), Дніпропетровській — 1721 (8,5% від загальної кількості випадків), Львівській — 1832 ( 8,9% від загальної кількості випадків), Вінницькій областях — 1660 ( 8,2% від загальної кількості випадків).
У спеку важливо бути особливо обережними, дотримуватись чистоти рук, посуду, споживати лише помиті фрукти та овочі, свіжі, належним чином приготовлені страви, вживати чисту воду.
Вразливими до кишкових інфекцій є літні люди, діти, люди з хронічними захворюваннями чи ослабленим імунітетом.