Усі новини

Декілька цікавих фактів, чому треба включити до свого раціону гарбуз

  • в 100 г гарбуза в 5 разів більше бета-каротину, ніж у моркві;
  • в 100 г гарбуза білка більше, ніж в перепелиних яйцях;
  • калорійність гарбузу – 22 ккал на 100 гр
  • високий вміст цинку виводить овоч в трійку лідерів по корисності;
  • відсутність крохмалю, холестерину і трансжирів- причина, по якій гарбуз ідеально підходить для тих людей, що худнуть;
  • гарбуз є своєрідним «еліксиром молодості» завдяки вітамінам А та Е, що містяться в ньому, які дають змогу боротися з ознаками старіння;
  • у гарбузі міститься вітамін Т, який допомагає організму засвоювати важку їжу, що робить його прекрасним гарніром;
  • завдяки рекордному вмісту заліза серед овочів, гарбуз може допомогти і в боротьбі з анемією;
  • гарбузовий сік є чудовим антиоксидантом.

 

Поділитися:
Знайти